Безплодие

май 12, 2020 | Здравна информация

Безплодието означава невъзможност дадено семейство да създаде свое поколение при нормален полов живот след 2 години опити на партньори под 35 г. и след 6 месеца за хора над 35 г. или при прекарани един или повече аборти, или при сериозни функционални изменения. У нас е прието под стерилитет да се разбира невъзможността за забременяване, а под инфертилитет – невъзможността за износване на бременността.

Причини за безплодие от страна на жената: възпалителни заболявания на половите органи, смущения в яйчниковата функция; запушване или дисфункция на маточните тръби; маточни фактори; аномалии на маточната шийка; влагалищни фактори; метаболитни фактори; психогенно безплодие.

Причините за безплодие от страна на мъжа могат да бъдат: вродени заболявания; хормонални смущения; запушване на ductus deferens; смущения в сперматогенезата; аномалии в морфологията на сперматозоидите; аглутинация на сперматозоидите.

В Медицински център ЛОРА и в Лора Медицински център за жената можете да се прегледате при специалист по този проблем, както и да получите съвети за преодоляването му!

Статията има информативен характер и не може да замести прегледа при лекар – специалист!