За женското здраве профилактиката е по-ефективна и от най-модерното лечение!

ян. 25, 2024 | Оферти и абонаменти

В забързания живот съвременната жена все по-често оставя грижата за себе си някъде на заден план. Винаги има по-спешни задачи, по-важни неща за вършене, по-нуждаещ се член на семейството … Докато се появят първите симптоми на здравословен проблем или сериозно заболяване.

Нека спрем този порочен кръг, като включим в напрегнатия си график своя специализиран профилактичен преглед Женско здраве. Защото днес профилактиката е по-ефективна и от най-модерното лечение.

Профилактичният преглед има за задача да открие заболяването, преди да са се появили все още типичните за него симптоми и оплаквания. Посещенията при специалист акушер-гинеколог се препоръчват поне веднъж в годината, като се започне от тийнейджърска възраст, та чак до много години след финала на менопаузата. Дори след детеродна възраст специалистите по женско здраве се грижат техните пациентки да са във възможно най-добра форма и да са сигурни, че нищо лошо не ги заплашва.

Редовните профилактични прегледи дават възможност евентуален здравословен проблем да бъде засечен толкова рано, че да подлежи на лечение и пълно излекуване. Освен това, посещението при лекар е съпроводено с ценна информация за състоянието Ви и за начините, по които може да подобрите грижите за себе си. В следващите редове ще обърнем внимание на спецификите при женската профилактика.

От какво всъщност имате нужда, за да държите състоянието на своето женско здраве под контрол?

ГИНЕКОЛОГИЧЕН ПРЕГЛЕД
Редовният преглед при гинеколог е от огромно значение и е една от най-успешните превантивни мерки срещу опасни диагнози като рак, венерически болести и други тежки заболявания. По време на прегледа докторът проверява състоянието на вагината, шийката на матката, яйчниците, фалопиевите тръби и матката.

Препоръчително е първото посещение при гинеколог да стане във възрастта между 13 и 15 години. След този преглед честотата на профилактиката трябва да бъде веднъж в годината до навършване на 29 години. Ако сте в добро здраве, след 30 години може да се преглеждате и веднъж на две години, защото по-възрастните жени са по-бдителни и рядко се случва да пренебрегват смущаващите симптоми.

ЦИТОНАМАЗКА
Цитономазката е важна част от гинекологичния преглед. Изследването представлява вземане на клетки от повърхността на шийката на матката чрез специална четка. Манипулацията е безболезнена. Чрез това изследване могат да се установят рак на маточната шийка или рак на матката дори преди да се е появил какъвто и да било физически проблем.

Скринингът за рак на маточната шийка трябва да започне още на 21-годишна възраст. Новите технологии откриват генетичния материал на (HPV) – човешкия папилома вирус.

Значимостта на това изследване и необходимостта от редовна профилактика се подчертават от факта, че в световен мащаб над 500 000 жени биват диагностицирани с рак на шийката на матката годишно. Препоръчителната честота на изследването е веднъж в годината.

МИКРОБИОЛОГИЯ
Микробиологично изследване на влагалищен секрет е изследване, което има за цел да се открие или отхвърли възпаление на външните полови органи, влагалището или шийката на матката. Със стерилни тампони и в специални среди се взима секрет от влагалището или цервикалния канал по време на прегледа. Възможните резултати са: нормално влагалищно съдържимо или наличие на патогенни микрорганизми (хламидия, трихомони, гонорея).

ЕХОГРАФИЯ
Ултразвуковата диагностика (ехография) в гинекологията е рутинно, безопасно, неинвазивно и прецизно изследване. Използва се ултразвук с честота 1–10 MHz, като диагностиката се основава на изобразяването и анализа на отразените ултразвукови вълни от структурите в човешкото тяло, към които е бил насочен произведения от трансдюсера ултразвук. При гинекологично ултразвуково изследване се визуализират матката и яйчниците – разположение, форма, големина и структура.

МЦ ЛОРА – ПОЗИТАНО

Ви предлага Профилактичен пакет ЖЕНСКО ЗДРАВЕ

с до 25% отстъпка до края на февруари 2024 година:

Преглед + Ехография + Цитонамазка
Вместо 160,00 лв ……………...120,00 лв

Преглед + Ехография + Микробиология
Вместо 160,00 лв ………………120,00 лв

Преглед + Ехография + Цитонамазка + Микробиология
Вместо 200,00 лв ………………160,00 лв

Запазете своя час за АГ специалист ОНЛАЙН или на тел. 02/ 980 80 65, 0879 826 370. Пакетните цени важат САМО за МЦ ЛОРА – ПОЗИТАНО!

Най-ново