Мезотерапия I

май 12, 2020 | Здравна информация

Мезотерапията е изключително популярна в борбата със стареенето на кожата. Тя се прилага за заличаване на бръчки, премахване на двойна брадичка (чрез разтопяване на „мазнинките“ там).

Това е терапия, при която се третира средния слой на кожата/дермата/. Тази терапия не изисква хоспитализация или обща анестезия.

Aнти-ейджинг терапията може да се окаже много полезна по време на всеки етап от живота на жената. Резултатите се различават в зависимост от вашия тип кожа и нейното състояние. При някои пациентки резултатите са налице още след първата процедура. Обикновено, пациентите получават видимо подобрение след първите 2-3 процедури. За дълготраен ефект са необходими повече процедури.

В Медицински център ЛОРА за жената можете да направите своите подмладяващи процедури, които се правят от лекар с изключително внимание и отговорност към пациента.

Всяка процедура започва с прием на хомеопатични гранули арника, за да се избегне и намали посиняването, като профилактика на неизбежните хематомчета от убождането. След това лицето и зоните се почистват, за да се избегнат всички инфекции. После се преминава към третиране на средния слой на дермата. В Медицински център ЛОРА за жената се използва френския органичен силиций Conjonctyl, който се инжектира в желаните зони. Според индивидуалните нужди на всяка клиентка лекарят определя и количеството силиций, което ще бъде инжектирано в третираните участъци, като на процедура се поставят най-много 5 ml. Зоните, които обикновено се третират, са челото, „пачи крак“ – торбичките под очите, бузите, зоната около устата, шията и деколтето. Цялата процедура трае около 30 мин. Пациентките споделят, че болката, която се усеща, като интензитет наподобява тази от кола маска. Всяка процедура приключва с намазване с гел от арника на зоните, които са третирани, за профилактика на хематомчетата. Клиентките сподеят, че около половин час след това, не личат белези от самата процедура. След процедурата, пациентките имат усещането и описват кожата си като отпочинала, блестяща и стегната. Мезотерапията с органичен силиций може да бъде комбинирана и с терапии включващи приложение на хиалуронова киселина, ботокс, антиоксиданти, локални кремове и други процедури.

Тази терапия не се влияе от слънцето и може да се прави целогодишно. Все пак специалистите споделят, че най-голям и видим ефект има през пролетта и след лятото, тъй като тогава кожата е по-изсушена, заради студа през зимата и слънцето през лятото.

В Медицински център ЛОРА за жената можете да се прегледате при лекар, да извършите подмладяващата процедура, както и да получите съвети за здраве и красота!