Приложение на хиалуронови филъри

май 12, 2020 | Здравна информация

Хиалуроновата киселина е субстанция, която се съдържа естествено в тялото. Тя има важна роля в кожата и функциите за привличане и свързване на вода, като по този начин подобрява вида на кожата. Хиалуроновата киселина се съдържа в живите клетки, помага на кожата да поддържа своя обем като привлича и задържа водата в съотношение хиляди пъти по-голямо от собственото си тегло.

Под влияние на слънчевата светлина, естествения процес на стареене и други фактори намалява количеството хиалуронова киселина в кожата. Това води до намаляване обема на кожата и появяването на линии и бръчки. 

Посредством хиалуроновите филъри се постига временно възстановяване на загубената хиалуронова киселина в кожата. Посредством инжектирането на малки количества в специфични дермални слоеве се постига заглаждане на нежеланите бръчки.

Това е един ефективен метод, чрез който се възстановява и поддържа хидробаланса в кожата. Той придава естествен и продължителен ефект. Не се повлиява изражението на лицето. Процедурата е бърза, с минимално време за възстановяване и резултатите са видими незабавно.

Индивидуалните програми от процедури могат да бъдат изготвени според възрастта и състоянието на кожата на всеки пациент. Те са предназначени за ефективно редуциране проявлението на нежелани бръчки, за контуриране, за създаване на обем и за подмладяване на кожата.

В Медицински център ЛОРА можете да се прегледате при специалист-дерматолог, да извършите подмладяващата процедура, както и да получите съвети за красота и здраве!

Статията има информативен характер и не може да замести прегледа при лекар – специалист!