Приложение на BOTOX

май 12, 2020 | Здравна информация

Ботулиновия токсин (ботокс) се използва в малки дози за третиране на различни зони в естетичната медицина. Ботокса блокира нервните импулси парализирайки самите мускули, които предизвикват мимическите бръчки.

Процедурата трае около 10 минути и до няколко дни се наблюдава забележително подобрение. Кожата става по-мека и свежа в третираната област. Ефекта е с продължителност около 6 месеца до една година при повторни инжектирания.  През това време ботоксът се разгражда от ензими в организма и нервните окончания възвръщат предишната си функция. 

Инжектирането на ботулинов токсин (ботокс) е най-успешния нехирургичен метод за третиране на мимически бръчки в областта на челото, между веждите и около очите. Според най-новите проучвания разреденият ботулинов токсин, който се инжектира в бръчките се разгражда без неблагоприятни последици за организма.

Препоръчително е инжектирането да става след 30 годишна възраст. Не се препоръчва ботокс да се инжектира по-често от 2 пъти годишно. Друго успешно приложение на ботокса се отнася за обилното изпотяване в зоната на подмишниците, дланите и стъпалата, които са неприятни за много хора. Обикновено дозата се поставя преди летния сезон и потенето се блокира до 1 седмица, само в третираната зона. Ефектът трае от 6 месеца до 1 година, в зависимост от поредната манипулация.

В Медицински център ЛОРА можете да се прегледате при специалист-дерматолог, да извършите подмладяващата процедура, както и да получите съвети за красота и здраве!

Статията има информативен характер и не може да замести прегледа при лекар – специалист!