Спрете времето с мезотерапията за лице на преференциални цени в МЦ ЛОРА! – съветва д-р Константин Спасов

ное. 27, 2023 | Здравна информация

 

Д-р Спасов, какво представлява процедурата „мезотерапия“?

Мезотерапията е нехирургична, минимално инвазивна процедура. Това е иновативен метод, който предизвика с изобретяването си революция в козметиката, защото намира решение на основния недостатък при прилагането на дори най-качествените и скъпи козметични продукти. Поради естествената защитна бариера на кожата, кремовете и лосионите не могат да проникнат в средния слой на кожата /мезодермата/ и да въздействат максимално ефективно за подобряване на общия й вид. Затова учените създават мезотерапията, която се базира на подкожното въвеждане на хиалуронови молекули, витамини, микроелементи, аминокиселини и други полезни съставки директно в кожата чрез система от много малки и тънки иглички.

Кои козметични проблеми могат да се решават успешно чрез нея?
Мезотерапията подобрява микроциркулацията на кръвта, еластичността и тургора на кожата. Затова тя е изключително ефективна за справяне с признаците на стареене – намалена сочност на кожата, изтъняване, отпускане, нездрав вид, бледност.

Подкожното вкарване на витамини и хиалуронова киселина подмладява клетките, прави ги по-активни, стимулира производството на колаген и еластин. Това веднага тушира признаците на преждевременно стареене, старческите петна и нежеланата пигментация, тенът просветлява и става равномерен и блестящ.

Мезотерапията помага за видимо намаляване на торбичките, фините линии и тъмните кръгове около очите. Кожата в околоочния контур възвръща еластичността и бляскавия си вид.

Кои пациенти са подходящи за процедурата?
Всеки пациент е подходящ, като прилагането на мезотерапия може да започне дори от 25-годишна възраст нататък в зависимост от персоналните индикации и нужди на кожата. Напоследък процедурата все по-често се прилага и при мъже с цел освежаване, подмладяване и подобряване на тена на лицето.

Какви продукти за Мезотерапия използвате във МЦ ЛОРА?
Работим с NCTF 135 на FILLMED, който е с награда за най-добър продукт за ревитализация за 2023 година. Той е признат за златен стандарт в естетичната медицина и е единственият с изцяло натурален произход. Включва формула с 59 активни съставки + хиалуронова киселина, като гарантира наличието на 135% повече млади фибробласти още на 24-я час след процедурата.

Как протича самата процедура?
След предварителната консултация, на която заедно с пациента обсъждаме възможностите, нуждите, желанията и неговите очаквания, пристъпваме към манипулацията. Предварително е отстранен какъвто и да е грим или козметика. След това се нанася обезболяващият крем. С него пациентът престоява около 15 минути, докато започне да усеща леко изтръпване на кожата.
Самата мезотерапия представлява множество убождания с инжектиране на активните вещества. По време на процедура е възможно да усетите лек дискомфорт, който преминава доста бързо. Манипулацията трае не повече от 20 минути.

Кога мезотерапията не се препоръчва и кога трябва да бъде отложена?
Да, има и такива случаи. Затова ние, в МЦ ЛОРА, предоставяме на пациентите си БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ преди извършване на процедурата. Лекарят, който ще осъществи Вашата мезотерапия, ще Ви обясни подробно всички етапи на процедурата, която включва и случаите, в които трябва да изчакате. Например, ако имате температура, втрисане, или някакво обострено хронично заболяване, не е препоръчително да извършваме козметични процедури, включително и мезотерапия. Ако около обработвания участък имате херпес или възпаление, трябва да подходим с повишено внимание, тъй като може да се предизвика неговото влошаване. В случай, че сте си правили лазерен пилинг преди по-малко от един месец, е разумно да изчакате пълното заздравяване на кожата. Не се препоръчва мезотерапия при бременност, тежки активни заболявания или в дните на месечно неразположение.

Но всичко това ще Ви бъде обяснено от Вашия лекар, който ще се съобрази с всички особености на Вашата кожа и с нейното моментно състояние. Хубавата новина е, че за времето от създаването и прилагането на продуктите, с които работим ние, няма нито един регистриран случай на странично нежелано въздействие.

Как да се подготвим преди самата процедура?
Препоръчваме единствено два дни преди процедурата да не се приемат кръвосъсирващи лекарства.

За какво да внимаваме след извършване на мезотерапията?
Ние извършваме мезотерапия при високи изисквания за стерилност, но това което може да доведе до проблеми, са дейностите, които ще извършите в следващите 24-48 часа. Много е важно да направите всичко възможно, за да предпазите третираната кожа от инфекции.

Затова препоръчвам:
* Не посещавайте фитнес поне 24-48 часа след процедурата;
* Забравете за сауна или басейн за 48 часа след процедурата;
* Не се къпете веднага след манипулацията;
* Измийте се само с вода, не слагайте никакви продукти, каквито и да се те по състав;
* Не се препоръчва да се гримирате през следващото денонощие;
* Не ходете на солариум поне седмица след процедурата;
* Не слагайте кремове, които не са Ви препоръчани от вашия лекар;
* Избягвайте прашни и задимени помещения;
* Не пушете поне няколко часа след мезотерапията.

Кога ще видя ефекта от мезотерапията?
Резултатите са видими още след първата седмица от процедурата, особено ако инжектираните продукти са добри, както е в нашия случай. Бръчките намаляват, кожата става по-тонизирана, подобрява се тургорът и еластичността.
Колко време траят резултатите?
Резултатите са много трайни, особено ако се направят 2-3 процедури през около 6-8 седмици.

Защо да избера мезотерапия в МЦ ЛОРА и как да си запазя час?
Точно сега е изключително изгодно да го направите, защото в момента имаме Коледна промоция с огромно намаление на цените и може да си направите мезотерапия на две зони на цената на една.

Предлагаме Ви да си подарите красота за настъпващите празници само за 240 лева. Единственото, което трябва да направите, е да се обадите на регистратурата на МЦ ЛОРА, за да Ви запазят час.
Очакваме Ви!

 

Най-ново