Диетология

Диетологията /или диететиката, както понякога я наричат/ е наука, чийто предмет на изучаване са храните и видовете хранене на човека. Произходът ѝ е от гръцката дума „диета“, което значи индивидуален начин на хранене със специфичен прием на калории и на определен тип храни. Днес терминът обикновено се използва в смисъл на диета или режим на хранене при дадено заболяване. Тази диета цели осигуряване на необходимите вещества и микроелементи за доброто здраве, двигателната дейност и за превенция на човешкия организъм от редица заболявания.

Диетите са част от общата стратегия при лечението на повечето заболявания, защото адекватно структурираният хранителен режим подпомага по-бързото възстановяване на болния и го предпазва от последващи усложнения.

Диетолозите са специалисти със следдипломно обучение в областта на храненето и с придобита специалност „Хранене и диететика“ след успешно положени изпити.

Изготвянето на специализирани хранителни режими е много търсено от пациентите с разнообразни здравословни увреждания, но обикновено това са хора, които се борят със затлъстяване или желаят да намалят своето тегло.

В съвременната наука за здравословен живот, обаче, диетологията има много по-широко приложение. Освен че с диети може да възстановите здравето си, с помощта на диетолога може да поддържате равновесието в организма си и да подобрите изцяло качеството и удоволствието от своя живот.

ЦЕНОРАЗПИС Диетология

Диетология
ПЪРВА КОНСУЛТАЦИЯ 50.00
ВТОРА КОНСУЛТАЦИЯ 30.00

 

СПЕЦИАЛИСТИ

Атанаска Илиева

Атанаска Илиева

Диетолог

Приемни часове

  • Пон.: 15:30-17:30
  • Вт.: 15:30-17:30
  • Ср.: 15:30-17:30
  • Четв.: 15:30-17:30
  • Пет.: 15:30-17:30
  • Съб.:

Запази час

УСЛУГАТА СЕ ПРЕДЛАГА В:

МЦ ЛОРА – Позитано

медицински център Лора

Адрес

гр. София,
ул. “Позитано” № 10

Вижте ни на картата

Телефон