Психотерапия

Психотерапията е методично прилагане на определени психологически техники за възстановяване главно на психичното равновесие на личността.

Психотерапията е метод за работа с пациенти/клиенти, който цели да им помогне да модифицират, променят или отслабят действието на фактори, пречещи на житейската им ефективност. За тази цел се използва взаимодействието между пациента/клиента и психотерапевта. Кои методи ще се приложат зависи от проблематиката, представяните симптоми и трудности, както и от следваната от терапевтът теория.

Полето на психотерапията е много обширно, като се започне от характерологичните разстройства и неврозите и се стигне до психосоматичните заболявания и дори до психозите. Всички психотерапевтични методи (морална подкрепа, внушение, рехабилитация, психоанализа), основаващи се на общуването, установено между терапевта и пациента, преследват идентични цели – личностно развитие и по-добро интегриране в обществото. Според начина на действие се различават три големи категории психотерапии: психотерапии, основани на внушение (убеждаване, морално напътствие); психотерапии почиващи на катарзис (извикване в съзнанието на изтласкани чувства под въздействие на хипноза или субнаркоза); психотерапии, позволяващи на пациента да промени личността си като анализира дълбоките си конфликти като интегрира в съзнанието си несъзнавани афекти и като променя своите защитни механизми.

 

ЦЕНОРАЗПИС Психотерапия

Психотерапия
ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНА СЕСИЯ80.00

СПЕЦИАЛИСТИ

Д-р Ренета Пенчева

Д-р Ренета Пенчева

Приемни часове

  • Пон.:
  • Вт.: 8:30-10:30
  • Ср.:
  • Четв.: 8:30-10:30
  • Пет.:
  • Съб.:

Запази час