Холтер ЕКГ

Кардиолог (Ехокардиография)

Работи с НЗОК:

Не

Работи със здравни фондове:

Да

Работи с деца:

Не

Приемни часове

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота
9:00-16:00 9:00-16:00 9:00-16:00 9:00-16:00 9:00-16:00

 

В МЦ Лора функционира CheckPoint Cardio – ново поколение Холтер ЕКГ.

Какво представлява CheckPoint Cardio?

Многофункционалната телеметрична система е съвременен и ефикасен метод за директно дистанционно наблюдение, записване и анализиране на множество жизнени показатели, чрез използване на дискретно и удобно устройство.

Какви показатели регистрира?

Тази система позволява наблюдение в реално време на електрокардиограма, сърдечна честота, кислородна сатурация и дихателна честота. Показатели, които дават изключително важна информация за състоянието на пациентите. Софтуерът позволява изготвянето на подробен почасов анализ с потенциално неограничена продължителност.

С какво тази услуга се различава от обикновения Холтер?

Използваните широко в кардиологичната практика холтери позволяват продължителен запис на електрическата активност на сърцето(ЕКГ) или измерване на артериалното налягане, като устройството може да се използва до 48 часа(най-често 24часа), тъй като е ограничен от заряда на батерията. Дори и да се регистрира тежко патологично състояние или при пациентите да се появят някакви оплаквания, информацията за тези събития е достъпна само след сваляне на устройството и анализиране за записа, което удължава времето за реакция.

С какво е по-добра?

Телеметричната система от своя страна позволява:
1. Едновременното регистриране на няколко показателя, които са от съществена важност за оценката на състоянието на пациента и за поставянето на точната диагноза;
2. Практически неограничено проследяване във времето;
3. Онлайн анализ на всички витални резултати;
4. Постоянна обратна връзка с лекуващия лекар и възможност от негова страна веднага да провери записите за потенциално животозастрашаващи състояния, поради постоянната онлайн връзка с устройството.

При какви заболявания се използва?

Мултифункционалната система може да бъде използвана за диагностицирането и проследяването на пациенти с артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, температурни състояния и промени в кислородното насищане на кръвта/сатурация/, което е актуално при сегашната пандемия.