PRP-therapy

май 12, 2020 | Здравна информация

Иновативната PRP-therapy (Platelet Rich Plasma), позната още като Plasma Rich (богата на тромбоцити плазма) е една от последните тенденции в сферата на анти-ейджинга.

Процедурата забавя признаците на стареене – поява на бръчки, отпусната кожа, премахва тъмните кръгове под очите, белезите от акне и др. Има най-голяма ефект в областта на лицето, шията и ръцете.

Иновативният метод е свързан с регенериране на собствените клетки (има биосъвместимост) по безопасен начин, т.к. се използва извлечената собствена обогатена тромбоцитна плазма. Не носи риск от алергия или заразяване на пациента. Подходяща както за жени, така и за мъже.

По своята същност тромбоцитите представляват най-малките елементи в кръвта, тяхната концентрация съдържа големи дози биоактивни протеини. Те от своя страна са предпоставка за активация на стволовите клетки и латентните кожни клетки.

Така се стимулира производството на нов колаген и хиалуронова киселина, съответно растежа на епителните клетки, които видимо подобряват състоянието на кожата.

В Медицински център ЛОРА можете да се прегледате при специалист-дерматолог, да извършите подмладяващата процедура, както и да получите съвети за красота и здраве!

Статията има информативен характер и не може да замести прегледа при лекар – специалист!